fredag den 14. november 2008

Sort Cover Up


To musikere, der havde overnattet der, fordi de havde givet koncert på Ungdomshusets sidste aften, og som ikke deltog i aktivisternes forsvar af huset, beskriver, hvordan aktivisterne så ud, da de til sidst var blevet nedkæmpet af politiet og alle de arresterede blev bragt sammen:

- Mange af dem så virkelig forslåede ud. Nogle blødte kraftigt fra hovedet. Andre sad bare og dinglede og virkede ikke helt som om der v ar kontakt til dem, siger Marc, den ene af musikerne, til avisen. Han fortsætter:

- Kort efter blev vi alle sammen fotograferet og registreret, og lige før vi blev ført ud og kørt væk, fik vi sorte hætter over hovederne. Nogle fik dem omvendt på, og det var ret ubehageligt. Det virkede, som om politiet ville skjule alle de forslåede ansigter for pressen, som vi jo godt kunne regne ud havde samlet sig udenfor.

Der er ingen tvivl om, at de sorte Abu Ghraib- og Guantanamo-hætter model Ungdomshuset skulle bruges til at skjule både identitet, blod og sår. Bogstavelig talt blev brugt som Cover Up, som en del af politiets skønmaleri af sig selv, som inden længe blev sekunderet af en hel stribe politikere fra regering og borgerrepræsentation, som hyldede disse voldudøvere for deres skånsomhed og effektivitet – med ukritiske mikrofonholdere fra de borgerlige medier. Hvornår vil en journalist sige, når Flemming Steen, Per eller Hanne igen går i medierne, sige: ’I løj jo sidst, hvorfor skal vi nu tro jer?’
Statsadvokaten har nu erklæret, at der skal ses nærmere på rydningen af Ungdomshuset. Det betyder normalt endnu mere Cover-Up.


Håndværker - colic-help - skate - luck - pac-man-rally