søndag den 21. november 2010

Overvindelse kulturelle graenser # e20s

Næste foredrag af Bertrand Duperrin, Ellen Trude, Emanuele Quintarelli og Mike Thompson (Headshift).

Bertrand starter ved at fokusere på kulturelle problemstillinger i almindelighed, mellem Europa og USA, og det er konsekvenser for Enterprise 2,0:

selvbeskyttelse: kultur som en excuselocal identitet beskyttelse mod globaliseringen og mergersdifferent holdninger til autonomi, regler, hierarkiet ... filosofi worktrust / mistillid vs virksomheder, kolleger ... vil engagere sig med colleaguesorganization grænser, der styrker den kulturelle oneswho sagde lovligt?

Bertrand siger, at det er et stort problem, og det er en god ting, vi diskuterer det her. Hvert land med egen kultur har mulighed for at finde sin egen tilgang wrt e2.0.

Nu Mike Thompson (Headshift), der samarbejdede i et stort forskningsprojekt om Enterprise 2,0. Denne forskning er stadig i gang. De første resultater kan findes her. Han siger, at forskning viser, at det er mere relateret til virksomhedens kultur, end det kulturen, om og hvordan virksomheden 2,0 koncepter og værktøjer pasform. Ellen er ikke enig i dette og ikke se land forskel. På den anden side, er enig Emanuelle med Mike vedrørende situationen i italienske selskaber. Emanuelle siger disse kulturelle spørgsmål var der måde før E2.0. Og til ham den største udfordring er at vise, hvad der er i det for dem, når udrulning nye værktøjer i almindelighed.

Aftale mellem højttalerne er, at kultur er vigtig. Hvis det er et land eller en virksomhed spørgsmål er stadig åbent for debat / forskning.