mandag den 16. august 2010

The North Shore MidCentury tradition

1950'erne oplevede et anfald af byggeri i hele Chicagoland, og pengestærkt, historicistiske-dyngvåd nordkysten var ingen undtagelse.


1952 - En af nordkysten ældste efterkrigstidens modernistiske huse er denne opsplitning niveau. Det står i en virtuel skov i dag, stort set skjult af træer og buske, selv i de døde af vinteren, men dens enkelthed af stil og moderne massing er indlysende alligevel.


1957 - Dette hus må have været chokerende minimalistisk blandt alle de kunstfærdige bungalows og neoklassiske palæer foring Sheridan Road. Den er utrolig tynd og fladt tag og komplet mangel på udsmykning stadig stå som en skarp kontrast til de huse omkring det, selv sin ranch hus samtidige. Mønstret med gul og skifer blå mursten farver er helt unik.


1957 - Et par miles syd, et par MidCentury huse gik op på tværs af gaden fra den berømte Baha'i House of Worship. Denne ene, den øverste med et år, har mange klassiske Chicago MidCentury elementer - to toner af horisontale flise, den stribede instrumentbræt foring det flade tag, og stiliseret geometriske våbenhus rækværk.





1959 - Den nabo mod nord er overvejende bygget af mursten, nu dækket med hvid maling (ikke original, jeg gætte). Den har en mere volumen massing.



1959 - En mile eller så op ad vejen, denne ranch huset hews tættere til standard Chicago MidCentury model. Flise vægge, et bredt billede vindue i front, og forsigtigt sadeltage er alle typiske for den mere masseproducerede builder huse fra samme æra. Den vinkel-intensive røde frontoner også trække på en fælles Chicago bygmester element, men at få dem gentaget i tre eksemplarer virkelig giver denne lille hus nogle iøjnefaldende pop.



1958 - Nå, havde nogen besøgte Villa Savoye, og her forsøgte at omsætte det ikoniske hus i Chicago vilkår. Resultaterne er interessante, men bestemt akavet. Denne flise, for eksempel var aldrig ment til at flyde gennem luften som sådan. Denne fattige hus er også proppet ind i en forholdsvis snæver parti og overlader det ikke er plads til at ånde, eller nogen plads til at blive betragtet som en enestående objekt. Arkitekten vidste det ogsaa; siderne står med billigere mursten, der giver husets stigninger en udpræget splittet personlighed. Huset har siddet ledig i et stykke tid, og jeg næsten har haft et hjerteanfald om morgenen så jeg en bygning hegn går op omkring partiet. Det giver imidlertid synes at være for renovering frem for nedrivning.